ET ARRANGEMENT REALISERT AV MediatilgangButikkReplay- Grand Final
  • English
  • Norsk Nynorsk

Det første “Fotball-VM” i seiling på den fantastiske øya Gran Canaria

SSL GOLD CUP, det første «FOTBALL-VM» i seiling, vil bli arrangert på den fantastiske øya Gran Canaria fra 10. november til 3. desember 2023 i samarbeid med Real Federación Canaria de Vela.

AV SEILERE, FOR SEILERE
Inspirert av Fotball-VM tilbyr SSL GOLD CUP den ultimate utfordringen for seilere ved offisielt å utpeke og kåre verdensmestere av seilnasjonene.

DEN FØRSTE «WORLD CUP» I SEILING
Så, etter fotball i 1930 og rugby i 1987, er seiling klar for å lansere sin «WORLD CUP» i 2023 med SSL Gold Cup, en 25 dager lang konkurranse mellom nasjoner. Akkurat som Fotball-VM har SSL Gold Cup som mål å la nasjonal stolthet gjenspeile seg på en sportslig og vennlig måte og er klar til å bli en stor medieplattform for seilsport hvert fjerde år.

 

Vil laget Argentina vinne som i Qatar?

BELØNNING AV SPORTSLIGE FERDIGHETER
Som de største verdensmesterskapene innen andre idretter, vil SSL Gold Cup være en hendelse med like muligheter uten sosial, geografisk, økonomisk eller kulturell diskriminering. Forholdene vil være de samme for alle lag, med identiske store konkurranseseilbåter (SSL47) og opplæring tilgjengelig gratis for alle lag.

40 NASJONER OG 25 OL-MEDALJEVINNERE
På Gran Canaria vil 40 lag konkurrere i SSL Gold Cup-finalen, inkludert verdens 24 beste seilnasjoner i SSL-rangeringen, pluss 16 lag som kom gjennom kvalifiseringsserien, som ble holdt fra mai til juli 2022. Akkurat som i fotballens høydepunkt vil hvert lag bære fargene til sin nasjon og deres emblem. Hvert lag inkluderer 11 utøvere, noe som betyr mer enn 400 seilere, inkludert olympiske medaljevinnere og verdensmestere i flere inshore seilklasser.

KANARIØYENE, EN FANTASTISK ARENA (FOR SSL GOLD CUP)
Den fantastiske arenaen på Kanariøyene nyter flotte vindforhold, solskinn og temperaturer på rundt 20 grader Celsius på den tiden, noe som gjør det til den ideelle beliggenheten for å arrangere SSL Gold Cup.

GRAN CANARIA: ET STORT INTERNASJONALT ARRANGEMENTSSSENTER
Gran Canaria har lang erfaring med å være vertskap for store internasjonale arrangementer og holder den høyt anerkjente Anfi Challenge Mogán Gran Canaria triatlonen i april. For internasjonale reisende ligger Gran Canaria lufthavn bare 33 minutter unna o

Vil Spania vinne sin første verdensmesterskap i seiling?

VITNESBYRD

José Javier Sanz Fernández, president for Real Federación Española de Vela, sa:
«Real Federación Española de Vela er fornøyd med at den første utgaven av SSL Gold Cup skal holdes på Gran Canaria. Denne utnevnelsen anerkjenner den sportslige og organisatoriske prestisjen til Real Federación Canaria de Vela, en garanti for suksessen til arrangementet. Videre vil det faktum at et mesterskap på internasjonalt nivå som SSL Gold Cup tar i bruk sitt innovative og spektakulære format i våre farvann, utvilsomt styrke deltakelsen innen seilsport, som vi alle jobber for.
«På et sportslig nivå er det med stolthet at vårt land er representert av ledende figurer innen nasjonal seiling, ledet av det olympiske gullmedaljevinnende tandemet Luís Doreste sammen med Olympier og Volvo Ocean Race-vinneren Roberto Bermúdez de Castro.»

Rafael Bonilla, president for Canarian Sailing Federation, sa:
«For Royal Canarian Sailing Federation er valget av Gran Canaria som hovedkvarter for den endelige fasen av SSL Gold Cup fantastiske nyheter som når hele øygruppen, da det plasserer øyene på kartet for toppidretten. SSL Gold Cup representerer også en flott promotering for seilsporten, som på Kanariøyene tilbyr det ideelle rammeverket for utøvelse.
Las Palmas de Gran Canaria, hovedstaden på øya som vertskap for regattaen, er Spanias tredje største by når det gjelder antall olympiske medaljer, med syv gull i seiling, og Kanariøyene er den andre samfunnet i landet, etter Balearøyene, som har flest høytstående idrettsutøvere innen seiling.
Et symbol på denne øytradisjonen er kapteinen for det spanske laget i SSL Gold Cup, dobbel olympisk medaljevinner Luis Doreste Blanco, som ble født i Las Palmas, Gran Canaria, og vokste opp med å seile i disse farvannene.
Det kanariske klimaet og havet er kjent for sine utmerkede forhold for seiling, noe som gjør øygruppen til et vanlig reisemål for seilere fra begge sider av Atlanterhavet.»
Royal Canarian Sailing Federation vil legge all sin entusiasme og profesjonalitet inn i arrangementet for at det skal bli en suksess og en flott konkurranseopplevelse.»

Luis Doreste, ambassadør for SSL Gold Cup-arrangementet og kaptein for SSL Team Spain, la til:
«Vi er veldig glade for at denne første utgaven av SSL Gold Cup er i Spania og spesielt på Gran Canaria, en øy med en flott nautisk tradisjon og hvor store seilere har oppstått.»
«Jeg håper det blir et flott arrangement, akkurat som det har vært med tidligere regattaer der de ulike lagene har deltatt de siste årene.»
«Det er et svært attraktivt arrangement, og vi håper det trekker til seg mange fans som kan nyte det, siden det vil være lag med svært dyktige seilere. Det vil sikkert bli en suksess.»

Paul Cayard, amerikansk seillende legende som vant Louis Vuitton-cupen og Volvo Ocean Race:
«SSL Gold Cup er det seilingen manglet for å utfordre seilere og gjøre det universelt.»